Update Coronavirus

2020-07-03T17:00:32+02:00

Beste dierenliefhebber,

Nu de COVID uitbraak geluwd is merken we dat veel mensen de zorg voor hun huisdier weer prioriteit geven en een afspraak willen maken.

Wij zijn blij dat iedereen graag weer met zijn dier naar de dierenarts komt. Hierdoor kunnen we de zorg leveren die de dieren verdienen.
Het uitstellen van vaccinaties wordt inmiddels niet meer geadviseerd, waardoor ook deze patiënten weer volop worden aangeboden.

We werken regelmatig met meerdere dierenartsen tegelijk. Hierdoor en doordat er soms onvoorziene gevallen komen, kunnen we niet altijd voorkomen dat er drukte ontstaat in de wachtkamer.
Om toch zoveel mogelijk rekening te kunnen houden met de RIVM richtlijnen kunt u ons helpen.

Bent u risico patient, en/of wilt u liever niet in de wachtkamer zijn bij drukte? Geef het aan bij de balie.

-U kunt buiten wachten en wordt dan door ons opgehaald wanneer u aan de beurt bent.
-Indien mogelijk kunnen we u alvast in de spreekkamer laten plaatsnemen
-Als u hier prijs op stelt kunnen we u dier tijdens de behandeling door een assistente of stagiaire laten vasthouden.
– Wij dragen zelf geen mondkapjes, maar zijn graag bereid dit voor u te doen als uw situatie hierom vraagt.

Om de drukte in de wachtkamer te beperken vragen we u nog steeds zo veel mogelijk alleen te komen. Ook vragen we u, én onze medewerkers nog steeds thuis te blijven wanneer er sprake is van verkoudheidsklachten en/of koorts.

Als u risico-patiënt bent, gelieve dit aan te geven bij het maken van een afspraak. We kunnen dan samen met u een gepast moment uitkiezen om de afspraak te plannen.
Als we een beetje rekening houden met elkaar kunnen alle dieren weer de zorg krijgen zoals u van ons gewend bent.

Met diervriendelijke groet,

Team Dierenkliniek Spijkenisse

Update Coronavirus2020-07-03T17:00:32+02:00

Corona bij onze huisdieren?

2020-03-19T13:05:00+02:00

Voorlopig zijn er nog geen aanwijzingen dat onze huisdieren een besmetting met het nieuwe Corona virus SARS-CoV-2 kunnen oplopen of overdragen. Coronavirussen komen bij wel bij dieren voor, maar dat zijn andere types dan de variant die de wereld nu in zijn greep houdt.

Eind februari werd in Hong Kong melding gemaakt van een hond die “zwak positief” getest is op het COVID-19 coronavirus. Bij deze hond werd een neusswab afgenomen, nadat zijn eigenaar besmet was met het virus. De update van 14 maart geeft echter aan dat de hond een negatieve uitslag bij de bloedtest had. Dit betekent dat de hond géén Corona COVID-19 heeft. Deze uitslag bevestigt dat er nu geen redenen zijn om aan te nemen dat dit humane virus gevaarlijk is voor huisdieren.

Wees er bewust van dat dit een nieuwe variant van het coronavirus is. Er word continu onderzoek gedaan en we weten nog niet alles over het virus. Het is daarom wel verstandig om deze voorzorgsmaatregelen te nemen, als u in een risicogroep valt:

  • Was uw handen na contact met dieren of hun directe omgeving.
  • Bescherm uw huid van direct contact met ontlasting van dieren, door handschoenen te gebruiken of een plastic zakje om de ontlasting op te ruimen.
  • Heeft u een wondje van een beet of kras van uw huisdier? Was dit dan onmiddelijk af.
  • Laat dieren niet aan open wonden of sneetjes likken. Hetzelfde geldt voor gezichten van jonge kinderen, ouderen of zieke mensen.
  • Vermijd contact met wilde dieren. Houd uw hond aan de lijn om te voorkomen dat hij/zij in contact komt met wilde dieren.
  • Reinig en desinfecteer regelmatig contactoppervlakken van dieren, zoals kooien en voederplaatsen.
  • Houd uw dier gezond door regelmatig naar de dierenarts te gaan en uw dier preventieve zorg te geven, zoals parasietenbestrijding. Ga naar de dierenarts bij de eerste tekenen van ziekte.

De komende tijd houden we de ontwikkelingen rondom het Corona virus goed in de gaten.

Zorg goed voor uzelf, voor elkaar en voor uw huisdier!
Neem geen onnodige risico’s, bel ons bij twijfel.

 

Bron:
https://www.anicura.nl/nieuws/coronavirus-bij-honden-katten/
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5045196/hond-met-corona-kunnen-dieren-je-besmetten
Corona bij onze huisdie