Update Coronavirus

2020-07-03T17:00:32+02:00

Beste dierenliefhebber,

Nu de COVID uitbraak geluwd is merken we dat veel mensen de zorg voor hun huisdier weer prioriteit geven en een afspraak willen maken.

Wij zijn blij dat iedereen graag weer met zijn dier naar de dierenarts komt. Hierdoor kunnen we de zorg leveren die de dieren verdienen.
Het uitstellen van vaccinaties wordt inmiddels niet meer geadviseerd, waardoor ook deze patiënten weer volop worden aangeboden.

We werken regelmatig met meerdere dierenartsen tegelijk. Hierdoor en doordat er soms onvoorziene gevallen komen, kunnen we niet altijd voorkomen dat er drukte ontstaat in de wachtkamer.
Om toch zoveel mogelijk rekening te kunnen houden met de RIVM richtlijnen kunt u ons helpen.

Bent u risico patient, en/of wilt u liever niet in de wachtkamer zijn bij drukte? Geef het aan bij de balie.

-U kunt buiten wachten en wordt dan door ons opgehaald wanneer u aan de beurt bent.
-Indien mogelijk kunnen we u alvast in de spreekkamer laten plaatsnemen
-Als u hier prijs op stelt kunnen we u dier tijdens de behandeling door een assistente of stagiaire laten vasthouden.
– Wij dragen zelf geen mondkapjes, maar zijn graag bereid dit voor u te doen als uw situatie hierom vraagt.

Om de drukte in de wachtkamer te beperken vragen we u nog steeds zo veel mogelijk alleen te komen. Ook vragen we u, én onze medewerkers nog steeds thuis te blijven wanneer er sprake is van verkoudheidsklachten en/of koorts.

Als u risico-patiënt bent, gelieve dit aan te geven bij het maken van een afspraak. We kunnen dan samen met u een gepast moment uitkiezen om de afspraak te plannen.
Als we een beetje rekening houden met elkaar kunnen alle dieren weer de zorg krijgen zoals u van ons gewend bent.

Met diervriendelijke groet,

Team Dierenkliniek Spijkenisse

Update Coronavirus2020-07-03T17:00:32+02:00

Corona bij onze huisdieren?

2020-03-19T13:05:00+02:00

Voorlopig zijn er nog geen aanwijzingen dat onze huisdieren een besmetting met het nieuwe Corona virus SARS-CoV-2 kunnen oplopen of overdragen. Coronavirussen komen bij wel bij dieren voor, maar dat zijn andere types dan de variant die de wereld nu in zijn greep houdt.

Eind februari werd in Hong Kong melding gemaakt van een hond die “zwak positief” getest is op het COVID-19 coronavirus. Bij deze hond werd een neusswab afgenomen, nadat zijn eigenaar besmet was met het virus. De update van 14 maart geeft echter aan dat de hond een negatieve uitslag bij de bloedtest had. Dit betekent dat de hond géén Corona COVID-19 heeft. Deze uitslag bevestigt dat er nu geen redenen zijn om aan te nemen dat dit humane virus gevaarlijk is voor huisdieren.

Wees er bewust van dat dit een nieuwe variant van het coronavirus is. Er word continu onderzoek gedaan en we weten nog niet alles over het virus. Het is daarom wel verstandig om deze voorzorgsmaatregelen te nemen, als u in een risicogroep valt:

  • Was uw handen na contact met dieren of hun directe omgeving.
  • Bescherm uw huid van direct contact met ontlasting van dieren, door handschoenen te gebruiken of een plastic zakje om de ontlasting op te ruimen.
  • Heeft u een wondje van een beet of kras van uw huisdier? Was dit dan onmiddelijk af.
  • Laat dieren niet aan open wonden of sneetjes likken. Hetzelfde geldt voor gezichten van jonge kinderen, ouderen of zieke mensen.
  • Vermijd contact met wilde dieren. Houd uw hond aan de lijn om te voorkomen dat hij/zij in contact komt met wilde dieren.
  • Reinig en desinfecteer regelmatig contactoppervlakken van dieren, zoals kooien en voederplaatsen.
  • Houd uw dier gezond door regelmatig naar de dierenarts te gaan en uw dier preventieve zorg te geven, zoals parasietenbestrijding. Ga naar de dierenarts bij de eerste tekenen van ziekte.

De komende tijd houden we de ontwikkelingen rondom het Corona virus goed in de gaten.

Zorg goed voor uzelf, voor elkaar en voor uw huisdier!
Neem geen onnodige risico’s, bel ons bij twijfel.

 

Bron:
https://www.anicura.nl/nieuws/coronavirus-bij-honden-katten/
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5045196/hond-met-corona-kunnen-dieren-je-besmetten
Corona bij onze huisdieren?2020-03-19T13:05:00+02:00

Hoe gaan we om met het Corona virus?

2020-07-03T17:01:28+02:00

Beste klanten,
Het Coronavirus houdt ons allemaal bezig, de bestrijding doen we met elkaar.
Zieke huisdieren trekken zich niets aan van de maatregelen die door de regering zijn afgeroepen. Daarom willen wij de zorg voor uw huisdieren, zoals u die van ons gewend bent, blijven bieden. De praktijk blijft dan ook ‘gewoon’ geopend.

Om alle huisdieren zo goed mogelijk te kunnen helpen, en goed voor elkaar te blijven zorgen vragen we uw begrip voor de volgende zaken:
1: Kom met één persoon per dier.
2: Indien u ziek bent en/of koorts heeft, of u heeft contact gehad met een besmet persoon, dan kunt u beter iemand anders laten komen met uw dier. Lukt dit niet, belt u ons dan, dan kunnen we samen naar een oplossing zoeken.
3: In de wachtkamer proberen we zo veel mogelijk afstand te houden. Het kan daarom zijn dat u gevraagd wordt alvast plaats te nemen in een spreekkamer en daar te wachten. Lukt dit niet, dan kunt u bijvoorbeeld in de auto wachten.
4: We vragen u bij binnenkomst uw handen te desinfecteren. Hiervoor staat een pompje op de balie.
5: Liever met PIN dan contant betalen.
6: Dingen die tot later kunnen wachten kunnen worden uitgesteld. Mocht u niet in de gelegenheid zijn te komen of wilt u liever niet komen, wij zullen de komende tijd geen kosten in rekening brengen voor het afzeggen van afspraken. U kunt dit zowel telefonisch als per mail melden.
7: Heeft u voer of medicijnen nodig, belt of mailt u dan even van tevoren, dan zetten we het voor u klaar.
8: Wij doen voorlopig geen huisvisites.

Achter de schermen doen wij ons uiterste best om risico’s voor onszelf én voor u te beperken. Zo desinfecteren we niet alleen de tafels en materialen die met uw dieren in aanraking komen, maar ook de deurknoppen.
Er wordt hand-desinfectie vloeistof ter beschikking gesteld in de wachtkamer. Wij schudden geen handen meer en onze medewerkers komen alleen werken als zij geen ziekteverschijnselen hebben.
We plannen de afspraken zodanig dat drukte in de wachtkamer zo veel mogelijk beperkt wordt.

Zorg goed voor uzelf, voor elkaar en voor uw huisdier!
Met diervriendelijke groeten,
Team Dierenkliniek Spijkenisse

Hoe gaan we om met het Corona virus?2020-07-03T17:01:28+02:00

WhatsApp

2018-07-19T16:45:56+02:00

Nieuwe service!

Wist u dat onze kliniek ook bereikbaar is via WhatsApp? Voor korte updates en/of vragen of het doorsturen van filmpjes of foto’s zijn we bereikbaar op 06-14196608. Tijdens onze openingsuren doen we ons best u zo snel mogelijk antwoord te geven. Buiten openingstijden zijn we niet via WhatsApp bereikbaar.
Spreekt u liever een medewerker telefonisch, bel dan ons vaste nummer 0181-672288.

 

WhatsApp2018-07-19T16:45:56+02:00

De kliniek in het nieuws

2020-03-19T11:21:55+02:00

Niet alleen mensen hadden flink last van de kou, ook dieren hebben de effecten van de kou gemerkt. Onderstaand krantenartikel gaat over een eend die vrijdag werd binnengebracht, nadat hij vast gevroren had gezeten aan het ijs. Gelukkig gaat het inmiddels goed met haar!

Klik hier voor het volledige artikel en filmpje.

De kliniek in het nieuws2020-03-19T11:21:55+02:00

Ons team staat klaar!

2018-07-18T16:16:21+02:00

We stellen ons even voor op de teampagina!

Ons team staat klaar!2018-07-18T16:16:21+02:00

Laparoscopische operaties

2018-02-03T17:29:10+02:00

Laparoscopisch steriliseren bij honden én katten

Naast de traditionele sterilisatie kan in dierenkliniek Spijkenisse ook de laparoscopische sterilisatie uitgevoerd worden bij de teef en de poes.
Onze dierenarts Leonieke heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan met deze operatietechniek bij grote honden. We hebben nu de apparatuur in huis om deze techniek ook te gebruiken bij kleinere honden en katten.

Wat is het voordeel van een laparoscopische ingreep?

Een laparoscopische ingreep wordt ook wel de minimaal invasieve chirurgie genoemd. Via kleine openingen in de buik wordt de operatie uitgevoerd. Dit zorgt voor een kortere hersteltijd en een kleinere wond. Bovendien kan meestal de narcose diepte laag gehouden worden en is de gemiddelde operatietijd zelfs wat korter. Dit zijn dus alleen maar voordelen voor uw dier!

Meer informatie over laparoscopisch steriliseren kunt u vinden op onze website of telefonisch bij de assistentes.

Laparoscopische operaties2018-02-03T17:29:10+02:00