banner1
[tabs tab1=”Algemene informatie” tab2=”Faciliteiten” tab3=”Huisdier op vakantie”]

[tab id=1]Het is ons doel om goede geneeskundige zorg voor dieren te combineren met een heldere voorlichting en een klantgerichte instelling. Daarnaast streven wij naar een goede prijs-kwaliteit verhouding en willen wij de diergeneeskunde graag bereikbaar houden voor zoveel mogelijk mensen.

Om een zo breed mogelijke zorg te kunnen bieden, hebben wij onze dierenkliniek uitgebreid met meer medische apparatuur. Daardoor kunnen wij de meest voorkomende behandelingen en operaties in onze eigen kliniek verrichten.
In de dierenkliniek is moderne apparatuur aanwezig voor bijvoorbeeld bloedanalyse, digitaal röntgenonderzoek, gasnarcose, tandheelkunde en echografie.
Over deze en andere behandel- en onderzoeks- mogelijkheden kunt u lezen op de pagina Faciliteiten van deze website.

Ook de openingingstijden zijn ruimer geworden, zodat u ons de gehele dag kunt bereiken.
Als u buiten onze openingstijden voor een spoedgeval belt, krijgt u een telefoonnummer waar u met al uw vragen terecht kunt.
Dieren houden zich nu eenmaal niet aan kantooruren!

Onze praktijk beschikt over moderne software zodat bijvoorbeeld de herinnering voor de vaccinatie van uw huisdier ook per e-mail kan worden verzonden.

[/tab]
[tab id=2]Onze kliniek beschikt over een uitgebreid gamma aan onderzoeksmogelijkheden om u en uw huisdier een zo uitgebreid mogelijke zorg te kunnen bieden.

[one_half last=”no”]

Microscopie – Dankzij een moderne microscoop (met camera) kunnen wij ontlasting- en urineonderzoek doen. Daarnaast wordt vaak gebruik gemaakt van zogenaamd cytologisch onderzoek. Hiermee wordt bloed- of celonderzoek bedoeld. Na kleuren van een preparaat kan bijvoorbeeld gezien worden of er sprake is van tumoren of ontsteking. Ook onderzoek op huidparasieten wordt middels microscopie gedaan.

Bloedanalyse – Met onze moderne bloedanalyse apparatuur kunnen we de meest voorkomende analyses in eigen huis uitvoeren. Ontstekingsbloedbeeld en bloedarmoede kunnen opgespoord worden met de Exigo. Nierfalen, leverafwijkingen, suikerziekte en afwijkingen in de zouthuishouding komen aan het licht dankzij de Spotchem EZ en Spotchem EL.

Urineonderzoek – Dankzij een handig apparaatje (Aution Micro) wordt urineonderzoek gestandaardiseerd waardoor meetfouten tot het verleden behoren.

Digitale Röntgen – Onze moderne röntgenapparatuur maakt gebruik van de nieuwste digitale technieken. Niet alleen zorgt dit voor röntgenfoto’s van een uitstekende en constante kwaliteit, maar op deze manier kunnen de foto’s ook eenvoudig via e-mail verstuurd worden naar bijvoorbeeld een radioloog voor overleg.

Narcosebewaking – Om de narcose zo veilig mogelijk te laten verlopen worden de dieren tijdens de narcose via monitoring gecontroleerd op ademhaling, zuurstofgehalte en hartslag.

[/one_half]

[one_half last=”yes”]Echografie – Ook voor echografie kunt u bij ons terecht. Natuurlijk kent iedereen de toepassing bij dracht. Het is natuurlijk hartstikke leuk om te kunnen zien of je poes of teef drachtig is, maar er zijn zoveel meer toepassingen! Nier- en blaasafwijkingen, leverafwijkingen, tumoren in milt, lymfeklieren of darmen en afwijkingen aan het hart kunnen via echo-onderzoek gevonden worden. Om het echo-onderzoek zo betrouwbaar mogelijk te maken, worden door ons cursussen gevolgd om dit steeds beter te kunnen.

Bloeddrukmeting – Met name bij katten zien we regelmatig hypertensie ofwel verhoogde bloeddruk. Om deze bloeddruk te meten maken wij gebruik van een volautomatisch apparaat dat gebruik maakt van de modernste technieken (oscillometrie). Dit maakt dat we bloeddruk kunnen meten zonder stress voor uw huisdier.

Gasnarcose – Bij chirurgische ingrepen moeten dieren vanzelfsprekend onder narcose. Wij maken gebruik van een modern gasnarcose toestel met isofluraan hetgeen bekend staat als de veiligste vorm van narcose bij huisdieren. De zuurstof die hierbij nodig is wordt door een generator uit lucht gemaakt, waardoor geen zuurstofflessen meer nodig zijn. Dit is veiliger in verband met de brandveiligheid en ze zitten nooit zonder zuurstof!

Tandheelkunde – Ook voor het reinigen van het gebit van uw huisdier kunt u bij ons terecht! Wij maken gebruik van een modern reinigingsapparaat voor het verwijderen van tandsteen. Als een tand of kies zó slecht is dat tandsteen verwijderen niet meer voldoende is, kan het nodig zijn deze te trekken. Mede hiervoor zijn wij uitgerust met een tandheelkundig boorapparaat.

[/one_half]

[/tab]
[tab id=3]

Binnenkort is het weer zover. Veel mensen gaan weer op vakantie, zowel in binnen- als buitenland. Soms gaan huisdieren mee, soms worden ze naar een pension of ander logeeradres gebracht. Denkt u er op tijd aan na te gaan welke eisen er voor uw dier gelden?

Buitenland –  Dieren die mee gaan naar het buitenland moeten voorzien zijn van een chip, en europees dierenpaspoort. Daarnaast moeten zij gevaccineerd zijn tegen hondsdolheid (Rabiës).

Voor sommige landen gelden aanvullende eisen, zoals voor Groot-Brittanië en de meeste Scandinavische landen.
Vraag hiernaar bij de balie!

Naast de verplichte eisen kan voor uw vakantieland een aangepast advies gelden voor de ontworming en vlooien- en tekenbestrijding. Een berucht voorbeeld is de hartworm die voorkomt in de Zuid-Europese landen. Ook teken kunnen een gevaar vormen voor uw huisdieren.
Vraagt u gerust naar onze adviezen voor uw vakantieland.

Pension –  Dieren die tijdens uw vakantie naar pension gaan kunnen best gevaccineerd worden tegen kennelhoest. Sommige pensions stellen deze vaccinatie verplicht.
Naast de benodigde vaccinaties is het verstandig extra alert te zijn op vlooien- en wormenbestrijding. Denk ook voor pensionbezoek of logeren bij familie of kennissen aan een microchip. Een veilig idee om te weten dat uw dier gemakkelijk met zijn baasje herenigd kan worden als hij of zij onverhoopt wegloopt!

[/tab]

[/tabs]