pootjeAlgemene informatie / Faciliteiten

Onze kliniek beschikt over een uitgebreid gamma aan onderzoeksmogelijkheden om u en uw huisdier een zo uitgebreid mogelijke zorg te kunnen bieden.

Microscopie – Dankzij een moderne microscoop (met camera) kunnen wij ontlasting- en urineonderzoek doen. Daarnaast wordt vaak gebruik gemaakt van zogenaamd cytologisch onderzoek. Hiermee wordt bloed- of celonderzoek bedoeld. Na kleuren van een preparaat kan bijvoorbeeld gezien worden of er sprake is van tumoren of ontsteking. Ook onderzoek op huidparasieten wordt middels microscopie gedaan.

Bloedanalyse – Met onze moderne bloedanalyse apparatuur kunnen we de meest voorkomende analyses in eigen huis uitvoeren. Ontstekingsbloedbeeld en bloedarmoede kunnen opgespoord worden met de Exigo. Nierfalen, leverafwijkingen, suikerziekte en afwijkingen in de zouthuishouding komen aan het licht dankzij de Spotchem EZ en Spotchem EL.

Digitale Röntgen – Onze moderne röntgenapparatuur maakt gebruik van de nieuwste digitale technieken. Niet alleen zorgt dit voor röntgenfoto’s van een uitstekende en constante kwaliteit, maar op deze manier kunnen de foto’s ook eenvoudig via e-mail verstuurd worden naar bijvoorbeeld een radioloog voor overleg.

Bloeddrukmeting – Met name bij katten zien we regelmatig hypertensie ofwel verhoogde bloeddruk. Om deze bloeddruk te meten maken wij gebruik van een volautomatisch apparaat dat gebruik maakt van de modernste technieken (oscillometrie). Dit maakt dat we bloeddruk kunnen meten zonder stress voor uw huisdier.

Urineonderzoek – Dankzij een handig apparaatje (Aution Micro) wordt urineonderzoek gestandaardiseerd waardoor meetfouten tot het verleden behoren.

 [/fusion_text]

[/one_half]

Echografie – Ook voor echografie kunt u bij ons terecht. Natuurlijk kent iedereen de toepassing bij dracht. Het is natuurlijk hartstikke leuk om te kunnen zien of je poes of teef drachtig is, maar er zijn zoveel meer toepassingen! Nier- en blaasafwijkingen, leverafwijkingen, tumoren in milt, lymfeklieren of darmen en afwijkingen aan het hart kunnen via echo-onderzoek gevonden worden. Om het echo-onderzoek zo betrouwbaar mogelijk te maken, worden door ons cursussen gevolgd om dit steeds beter te kunnen.

Gasnarcose – Bij chirurgische ingrepen moeten dieren vanzelfsprekend onder narcose. Wij maken gebruik van een modern gasnarcose toestel met isofluraan hetgeen bekend staat als de veiligste vorm van narcose bij huisdieren. De zuurstof die hierbij nodig is wordt door een generator uit lucht gemaakt, waardoor geen zuurstofflessen meer nodig zijn. Dit is veiliger in verband met de brandveiligheid en ze zitten nooit zonder zuurstof!

Narcosebewaking – Om de narcose zo veilig mogelijk te laten verlopen worden de dieren tijdens de narcose via monitoring gecontroleerd op ademhaling, zuurstofgehalte en hartslag.

 

Tandheelkunde – Ook voor het reinigen van het gebit van uw huisdier kunt u bij ons terecht! Wij maken gebruik van een modern reinigingsapparaat voor het verwijderen van tandsteen. Als een tand of kies zó slecht is dat tandsteen verwijderen niet meer voldoende is, kan het nodig zijn deze te trekken. Mede hiervoor zijn wij uitgerust met een tandheelkundig boorapparaat.

Laprascopie – Een laprascopische ingreep (ook wel een kijkoperatie genoemd) is een erg moderne techniek. Via kleine gaatjes in de buik worden chirurgische instrumenten en cameraatjes naar binnen gebracht. Hierdoor zijn de chirurgische wondjes aan de buitenkant erg klein, wat voor uw dier vele voordelen heeft!