Algemene Informatie | Dierenarts | Dierenkliniek Spijkenisse

Het is ons doel om goede geneeskundige zorg voor dieren te combineren met een heldere voorlichting en een klantgerichte instelling. Daarnaast streven wij naar een goede prijs-kwaliteit verhouding en willen wij de diergeneeskunde graag bereikbaar houden voor zoveel mogelijk mensen.

Om een zo breed mogelijke zorg te kunnen bieden, hebben wij onze dierenkliniek uitgerust met geavanceerde medische apparatuur. Daardoor kunnen wij de meest voorkomende behandelingen en operaties in onze eigen kliniek verrichten.
In de kliniek is moderne apparatuur aanwezig voor bijvoorbeeld bloedanalyse, digitale röntgenfoto’s, gasnarcose en bewaking, tandheelkunde, echografie en endoscopie. Over deze en andere behandel- en onderzoeksmogelijkheden kunt u hieronder verder lezen.

Ook onze openingstijden zijn ruim, zodat u ons de gehele dag kunt bereiken.
Als u buiten onze openingstijden voor een spoedgeval belt, krijgt u een telefoonnummer waar u met al uw vragen terecht kunt. Dieren houden zich nu eenmaal niet aan kantooruren!

Onze kliniek heeft meerdere merken voeding op voorraad, zodat we een ruim assortiment hebben. Hill’s, Royal Canin en Sanimed hebben een speciale dierenartsenlijn, die bestaat uit voeding die speciaal is gemaakt om je dier te ondersteunen. Zo is er oa speciaal dieetvoer tegen blaasgruis, ter ondersteuning van een gevoelig maag-darmkanaal, om je dier te laten afvallen en ter ondersteuning bij allergieën. We hebben een breed assortiment aan brokken, natvoer en vers vlees (Carnibest). Naast de speciale dierenartsenlijn hebben we van Sanimed ook puppy en kittenvoer, adult en voor gesteriliseerde/gecastreerde dieren. Voor ieder wat wils!

Wil je voedingsadvies voor je huisdier? Vraag ernaar in de kliniek.

Vaccineren is maatwerk!

De VacciCheck is een test bij de hond en kat waarmee we in het bloed kunnen bepalen of er nog voldoende afweerstoffen aanwezig zijn. Immers, meten is weten! Bij de hond word getest op het canine Parvovirus, canine Distempervirus  (hondenziekte) en canine Adenovirus (besmettelijke leverziekte). Bij de kat wordt gecontroleerd op het feline Herpesvirus type I, feline Calicivirus en feline Parvovirus. Dit word ook wel een titerbepaling, of titeren genoemd.

De titerbepaling kan op meerdere momenten gebruikt worden:

  • Bij pups of kittens kan het titeren gebruikt worden om te bepalen wanneer het beste tijdstip is om te vaccineren. Door het drinken van moedermelk krijgen de pups ook afweerstoffen mee. Als de pups wat ouder worden, nemen deze afweerstoffen af. Door met een titerbepaling te kijken wanneer de afweer laag is, kan je het beste tijdstip voor vaccinatie bepalen. Naderhand kan je door de titerbepaling te herhalen zien of de vaccinatie is aangeslagen.
  • Bij volwassen honden/katten is gebleken dat voor sommige honden de beschermende afweerstoffen tegen de genoemde ziektes langer in het bloed aanwezig blijven dan de 3 jaar waarvoor de vaccinatie geregistreerd staat. Door te titeren, kan je bepalen of de ‘grote cocktail’ al nodig is of dat je op een later moment weer gaat titeren.

Tijdens het consult krijgt je dier een gezondheidscontrole. Hierna nemen we een klein beetje bloed af. De uitslag van de test word later doorgebeld. Afhankelijk of er andere vaccinaties nodig zijn, kunnen die op hetzelfde moment gegeven worden. Dit word besproken met de dierenarts tijdens het consult.

Wilt u meer informatie over vaccinaties of de VacciCheck, neem dan contact met ons op.

Fokplannen?

Wilt u met uw teefje fokken? Het bepalen van de optimale tijdstip voor de dekking kan dan heel nuttig zijn, zeker als de uitgekozen reu niet in de buurt woont. Door het bepalen van progesteron in het bloed van uw teefje, kunnen we het optimale dektijdstip schatten.

Deze test kunnen we nu op de kliniek uitvoeren, waardoor we binnen een uur de uitslag hebben!

Lasertherapie maakt gebruik van een medische laser. Hiermee word het weefsel gestimuleerd, er is meer doorbloeding en dit bevordert genezing.

Lasertherapie kan worden ingezet bij:

– (slecht) genezende wonden

– rug- en gewrichtspijn

– na operaties

– bij huidproblemen

– Ontstekingen

en nog veel meer!

Lasertherapie word zeer goed verdragen door onze huisdieren. Het effect is meestal zeer snel, al na enkele behandelingen voelt je dier zich beter!

In het filmpje hieronder zie je hoe het laseren in zijn werk gaat:

Dieren die mee gaan naar het buitenland moeten voorzien zijn van een chip, en Europees dierenpaspoort. Daarnaast moeten zij gevaccineerd zijn tegen hondsdolheid (Rabiës).

Voor sommige landen gelden aanvullende eisen, zoals voor Groot-Brittannië en de meeste Scandinavische landen. Vraag hiernaar bij de balie of kijk op de website van het LICG. Daar kan je per land zien wat de aanvullende eisen zijn.

Naast de verplichte eisen kan voor uw vakantieland een aangepast advies gelden voor de ontworming en vlooien- en tekenbestrijding. Een berucht voorbeeld is de hartworm die voorkomt in de Zuid-Europese landen. Ook teken kunnen een gevaar vormen voor uw huisdieren.
Vraag gerust naar onze adviezen voor uw vakantieland.

Als je huisdier tijdens de vakantie naar een pension gaat is het verstandig te vaccineren tegen kennelhoest(KC). Sommige pensions stellen deze vaccinatie zelfs verplicht, vraag dit na als u het verblijf boekt. Meestal moet de vaccinatie minstens 3 weken voor verblijf zijn gegeven.

Naast de benodigde vaccinaties is het verstandig extra alert te zijn op vlooien- en wormenbestrijding. Voorkomen is beter dan genezen!

Denk er ook aan voor pensionbezoek of logeren bij familie of kennissen je dier te laten chippen, als dit nog niet is gedaan. Een veilig idee om te weten dat je dier gemakkelijk met zijn baasje herenigd kan worden als hij of zij onverhoopt wegloopt!

Voor preventieve zorg kan je bij ons in de kliniek het Huisdieren Zorgplan (HZP) afsluiten. Hiermee betaal je een vast bedrag per maand, waarvoor je dier de volgende zorg krijgt:

  • Jaarlijkse vaccinatie, met gezondheidscheck
  • Gezondheidscheck door de dierenarts na 6 maanden
  • Producten tegen vlooien en wormen, voor 1 jaar.
  • Ontworming of ontlastings-onderzoek
  • 2 keer per jaar een check-up bij de paraveterinair
  • 10 % korting op diensten en producten

Wil je weten wat dit voor jullie dier(en) zou kosten? Vraag ernaar bij de balie!

Voor veel huisdieren is de jaarwisseling een stressvolle periode. Het vuurwerk zorgt voor veel angst. Door vroeg in het jaar (oktober/november) al te beginnen met ondersteunende maatregelen kunnen we ons huisdier helpen de jaarwisseling comfortabeler door te komen. Op deze site van het LICG, kunt u uitgebreide informatie vinden.

Wat kan je zelf doen:

Training met geluidsfragmenten – Online zijn er meerdere filmpjes/geluidsfragmenten te vinden, die we thuis kunnen gebruiken om ons dier langzaam aan het geluid van vuurwerk te laten wennen. Belangrijk is om het geluid zacht te beginnen en langzaam het geluidsniveau te verhogen. Het is de bedoeling dat je hond vuurwerk uiteindelijk associeert met leuke dingen, dus beloon hem/haar als het goed gaat of speel terwijl je de geluiden laat horen.

Voedingssupplementen & Verdampers – Deze middelen kan je naast de geluidstraining gebruiken. Ze maken je huisdier rustiger, zonder te versuffen. Je huisdier staat meer open voor nieuwe ervaringen en kan dus leren dat het geluid van vuurwerk niet eng hoeft te zijn. Wil je weten welk middel voor je dier geschikt is, overleg dan met onze assistentes of dierenartsen.
  

Medicatie – Voor dieren waarbij dit niet voldoende helpt, zijn er medicijnen die ervoor kunnen zorgen dat ze zich minder angstig voelen. In onze kliniek gebruiken we oa Alprazolam. Nieuw is Sileo, vraag ernaar in de kliniek.