pootje

Algemene informatie / Huisdier op vakantie

Binnenkort is het weer zover. Veel mensen gaan weer op vakantie, zowel in binnen- als buitenland. Soms gaan huisdieren mee, soms worden ze naar een pension of ander logeeradres gebracht. Denkt u er op tijd aan na te gaan welke eisen er voor uw dier gelden?

[one_half last=”no”]

Buitenland –  Dieren die mee gaan naar het buitenland moeten voorzien zijn van een chip, en europees dierenpaspoort. Daarnaast moeten zij gevaccineerd zijn tegen hondsdolheid (Rabiës).

Voor sommige landen gelden aanvullende eisen, zoals voor Groot-Brittanië en de meeste Scandinavische landen.
Vraag hiernaar bij de balie!

Naast de verplichte eisen kan voor uw vakantieland een aangepast advies gelden voor de ontworming en vlooien- en tekenbestrijding. Een berucht voorbeeld is de hartworm die voorkomt in de Zuid-Europese landen. Ook teken kunnen een gevaar vormen voor uw huisdieren.
Vraagt u gerust naar onze adviezen voor uw vakantieland.

[/one_half]

[one_half last=”yes”]
Pension –  Dieren die tijdens uw vakantie naar pension gaan kunnen best gevaccineerd worden tegen kennelhoest. Sommige pensions stellen deze vaccinatie verplicht.
Naast de benodigde vaccinaties is het verstandig extra alert te zijn op vlooien- en wormenbestrijding. Denk ook voor pensionbezoek of logeren bij familie of kennissen aan een microchip. Een veilig idee om te weten dat uw dier gemakkelijk met zijn baasje herenigd kan worden als hij of zij onverhoopt wegloopt![/one_half]